Covid - 19 Don't Panic - Be Responsible      Výzva aj pre kolegov z ostatných reštaurácii

12.03.2020

Nie sme odborne vzdelaní a sme zasypaní množstvom rôznych informácií, z ktorých je ťažké urobiť si jasný názor. Všeobecne je napríklad Facebook zamorený toxickým obsahom, ktorý nás môže vystrašiť, prípadne na druhej strane všetko zľahčovať.
Na čo však netreba virologické vzdelanie je zdravý sedliacky rozum a zodpovednosť. Prevencia a príprava funguje vo všetkých oblastiach života a aj v kuchyni. Ak teda nechceme, aby sme nasledovali taliansky scenár, správajme sa teda zodpovedne. Sú krajiny, kde sú následky iné, menšie a vyzerá to tak, že to je práve pre ich väčšiu disciplínu a zodpovednosť. Veríme, že nám sa prípady s tým najhorším koncom vyhnú, ale nezabúdajme aj na ekonomickú hrozbu. Keďže patríme medzi tých, ktorých nechali otvorených, mali by sme zareagovať o to razantnejšie. Nikto z nás nechce zavrieť prevádzku!
V našej reštaurácii sme zabezpečili viacero opatrení smerom ku zákazníkovi, ale aj k zamestnancom:
- pravidelne dezinfikujeme styčné plochy,
- po každej návšteve dezinfikujeme stôl,
- znížili sme kapacitu tak, aby hostia neboli priamo pri sebe,
- po každej platbe si obsluha umýva ruky a dezinfikuje terminál,
- zariadili sme firemný zvoz, aby sa zamestnanci vyhli hromadnej doprave,
- zamestnancov sme informovali a odporučili opatrenia pre ich osobnú bezpečnosť,
- zamestnancom ponúkame rúška,
- zvýšili sme celkovú dezinfekciu, jej rozsah aj intenzitu,
- ponúkli sme zamestnancom základné vitamíny na posilnenie imunity.
Viac v prílohe.
Ak si uvedomíme koľko ľudí zamestnávame, máme možnosť ovplyvniť šírenie vírusu. A pomôže každý jeden prípad, musíme sa zbaviť domnienky, že nás sa to netýka. Je to podobné ako v prípade, keď ľudia nejdú voliť, lebo vraj ten ich hlas je len jeden a nerozhodne.
Nešírme paniku, ale osvetu a zodpovednosť.
Opatrenia budeme intuitívne dopĺňať a budeme vďační za ďalšie nápady na ochranu.